Zeeuws fruit

Het Zeeuws fruit voor het gebak bij bakker Boer worden geleverd door “DE TUINDERIJ” van Wim Remeeus.

De aardbeien worden in februari in een plastic kas en in maart buiten geplant in potten en worden dan op stellingen gezet op ongeveer 130cm hoogte. De potten worden via een druppelsysteem voorzien van water en voeding. Wanneer in april de bloei begint worden bijen ingezet voor de bestuiving. Begin mei kunnen de eerste aardbeien worden geplukt. De oogst van de eerste planting in de kas loopt tot eind juni. Daarna worden de planten verwijderd en worden nieuwe planten gezet waarvan we in september en oktober kunnen oogsten. In de maanden juni, juli en augustus plukken we aardbeien die buiten op stellingen staan.

We telen niet het standaard Nederlandse ras Elsanta wat in de zomer in bijna alle winkels ligt maar het ras Nederlandse Sonata. Dit ras is beter van smaak maar iets kwetsbaarder. Dit is voor op het gebak van bakker Boer geen probleem. De aardbeien worden geteeld in een plastic kas en buiten op stellingen onder een plastic regenkap zodat zij geen last hebben van regen en wind. Door op deze manier te telen wordt de ziektedruk sterk verminderd, is het plukken erg gemakkelijk (kan staand worden gedaan) en worden de aardbeien niet vies.

Wij gebruiken een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen. De aardbeien worden gemiddeld twee keer per week geplukt om zo aardbeien te verkrijgen die mooi dieprood gekleurd zijn. We plukken elke dag een deel zodat bakker Boer elke dag verse aardbeien heeft voor op zijn gebak.

Naast de aardbeien gebruiken wij ook Zeeuws fruit als kersen, bramen en frambozen van De Tuinderij.

Zeeuws fruit
Zeeuws fruit
Zeeeuws fruit
Zeeuws fruit
vol Zeeuws