De bakkerij staat al, nu de inrichting nog!

De afgelopen tijd is er druk gewerkt aan de realisatie van de bouw in Tanzania. Het pand staat en daar mogen we met z’n allen heel erg trots op zijn. Mede dankzij jullie hebben we dit punt in het plan bereikt. Nu gaan we voor de inrichting, zodat er binnenkort gebakken kan worden! Wederom doormiddel van smakelijke acties.

Watoto bol
Watoto muntje
Watoto blok

Hoe draag je bij?

1. NIEUWE ACTIE: Lekker en verantwoord chocolade eten? DAT KAN!

Met ons Watotoblok steun je direct het project in Tanzania. 50% procent van deze blokken gaat naar de inrichting van de bakkerij. Dat zijn 5 hele euro’s direct naar de inrichting van de bakkerij. Jij genieten, zij genieten. Prachtig!

2. Het kan weer! Een Boertje spaarmunt bijdragen aan de bakkerij in Tanzania.

Even geen zin in een gratis taart? Laat de muntjes maar rollen, zo de spaarpot in.

Ieder Boertje Spaarmuntje is 25 eurocent waard. Samen moet het lukken!

3. Watotobol actie gaat gewoon door!

We verkopen nu al een tijdje onze Watotobol in onze winkels. Een gewild broodje voor velen tegenwoordig! Wat goed uitkomt voor het goede doel. Nog steeds gaat er 50 eurocent van elke Watotobol naar de Afrikaanse bakkerij. Dus kies eens dat heerlijk gezonde broodje in plaats van een halfje wit. Iedereen blij!

Watoto Banderol

Hoe staat het nu met de Afrikaanse bakkerij?

We zijn natuurlijk al een tijdje aan het inzamelen voor een bakkerij bij het Cornel Ngaleku Children Centre in het dorp Leto in Tanzania. Jullie konden muntjes inleveren (dat kan nu weer! Yay!) en bij elke Watotobol gaat er 50cent naar het goede doel. Er zijn al veel broden verkocht en Boertjes ingezameld. Hiermee hebben we de basis van de bakkerij mee kunnen opbouwen. De muren staan! Nu de inrichting nog.

Duurzaam klaar voor de toekomst

Belangrijk voor dit project is de zelfvoorziening en duurzaamheid van het CNCC vergroten. Door de bouw van een eigen bakkerij kan er dagelijks vers brood gebakken worden voor alle kinderen. Waar het kindertehuis nu al schoon drinkwater verkoopt kunnen er binnenkort ook broden verkocht worden aan de inwoners van omliggende dorpen. Meer inkomsten betekent dat er meer kinderen kunnen worden opgevangen en zij beter onderdak en scholing zullen krijgen.

Kennis overbrengen

Sjako en Mariska zijn in 2019 afgereisd naar Tanzania om het project te bespreken. Ze hebben alle kinderen en vrijwilligers ontmoet en sament met Dixon, de kok van het kindertehuis bolussen en brood gebakken. Sjako heeft vele verhalen en kennis van bakkerij producten gedeeld met Dixon. Erg leerzaam voor iedereen en de kinderen vonden het geweldig!

bakkerij watoto
Sjako watoto
Watoto kinderen
Watoto bolus