Zeeuwse Vlegel
Met oog voor het milieu!
Iedereen is steeds bewuster met voeding bezig. We willen graag weten waar ons voedsel vandaan komt en hoe het bereid is. Hierdoor is er een vraag naar duurzame streekproducten.
De Zeeuwse vlegel kennen we al een tijdje. Heerlijke korst met een smeuïge smaak. Het is echter belangrijk om eens stil te staan bij dit brood! De tarwe voor Zeeuwse vlegel wordt in Zeeland geteeld zonder dat er gebruik gemaakt wordt van
kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen. Vervolgens wordt het op Zeeuwse windmolens tussen stenen gemalen tot meel. Met Zeeuwse vlegel bewijzen we al bijna 30 daar dat kringlooplandbouw (waar onze minister Carola Schouten regelmatig over praat) mogelijk is. Daarnaast is de uitstoot van stikstof een stuk lager bij de teelt van Zeeuwse vlegel dan bij de reguliere tarwe teelt omdat er gebruik gemaakt wordt van dierlijke mest.
De Zeeuwse vlegel is dus niet zomaar een brood, dit is een ontzettend milieubewust Zeeuws brood! Zal hij nu nog lekkerder smaken?