Ambachtelijk Desembrood Heinkenszand

Desembrood, wat is dat?

In normaal brood zorgt gist voor het rijzen van het deeg. Hierdoor ontstaat een luchtige structuur. Het bijzondere van desembrood is dat het gemaakt wordt van natuurlijke gisting van een beslag van tarwemeel en water om het te laten rijzen.

Niets nieuws?

Volgens de overlevering werd al in de 17e eeuw voor Christus natuurlijke gisting door Egyptenaren bij toeval ontdekt. Beslag van tarwemeel dat lang is blijven staan verzuurt. Het bakken van dit beslag -het desem- gaf een luchtiger en smakelijker brood als resultaat.

Tijd geeft smaak

Naast het vakmanschap van de bakkers is er veel tijd nodig om dagelijks een goed eindproduct te kunnen produceren. Bakken met desem is een langdurig proces. Natuurlijke gisting heeft meer tijd nodig. Daarom moet het deeg ongeveer een halve dag rusten voordat het verwerkt kan worden. Dat dit ten goede komt aan de smaak van het brood is te proeven. De smaak is vol en fris. Door de bijzondere bereidingswijze is desembrood lekker mals en heeft een stevige knapperige korst.

Lekker lang genieten

Desembrood uit onze winkel is direct gereed voor gebruik. Wanneer je echt wilt genieten van de volle smaak en krokante korst, dan kun je het brood in ongeveer 10 minuten op 220 graden nabakken.

Brood over? Geen enkel probleem!

Je kunt desembrood prima enkele dagen bewaren in de papieren zak. Invriezen kan ook, zodat je er op elk moment nog lekker van kunt genieten. Wel even nabakken natuurlijk!

Om de bijzondere structuur intact te houden adviseren wij je om het brood met een scherp mes te snijden.

desembrood

De voordelen van desembrood

  • Geschikt voor mensen die geen melkproducten kunnen verdragen*
  • Desembrood bevat geen dierlijke vetten en geen lactose*
  • Desembrood bevat meer ijzer en calcium
  • Ambachtelijke, volle authentieke smaak die lang behouden blijft
  • Desembrood is wel 5 dagen houdbaar
  • Zachte en malse structuur, ook wanneer je het brood ‘oppiept’
  • Desembrood is prima in te vriezen zonder smaakverlies

*Met uitzonering van de variant kaas/mosterd

Desembrood in Heinkenszand? Wil je wel eens zo’n heerlijk desembrood proeven? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel het op onze webshop.

null