Bakker Boer

Heeft u vragen?
Bel of mail ons

T: 0113-221115
E: info@bakkerboer.nl

Bruschetta

Bruschetta

Wat doe je met oud brood, daar maak je Bruschetta van!
Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de sneetjes brood op een broodplank en besprenkel deze met olijfolie, knoflook- of kruidenolie. Bestrooi ze vervolgens met verse of gedroogde kruiden.
Leg ze daarna op het rooster van de oven en bak ze 10 minuten of totdat ze krokant zijn.
Tip: bestrooi na 5 minuten de Bruschetta's met geraspte kaas!

Na het bakken kunnen de broodjes belegd worden:
* In blokjes gesneden tomaat, plakje mozzarella en basilicum.
* Plakje rauwe ham, druifjes of ander fruit
* Stukje avocado, bosuitje en wat citroensap.

Serveer de broodjes op een grote broodplank. Eet smakelijk!


Bruschetta

Gevulde platte broden

Gevulde platte broden

Een snelle, lekkere en gezonde lunch!

Benodigdheden:
Turkse of mediteraanse broden (1 brood = 4 personen)
Kipfilet, gebakken of in stukjes of reepjes en pittig gekruid.
Rucola sla
Yoghurt-dressing

Verwarm de oven voor op 200 ºC en bak de kipfilet. Kruid het goed pittig!
Snij de broden plat doormidden, zodat je twee helften krijgt die je kunt beleggen.
Besmeer beide helften met de yoghurtdressing en leg op de bodem de stukjes kipfilet. Hierop komt een ruime hoeveelheid sla en plaats hierop de bovenzijde van het brood.
Snijdt het brood in vier stukken. Eet smakelijk!
Gevulde platte broden

Boluscake als dessert

Boluscake als dessert

Wilt u een ├ęcht zeeuws dessert maken? Gebruik dan eens onze Boluscakejes.
Serveer deze samen met een bolletje roomijs en vers fruit van het seizoen. Om het roomijs een Zeeuws tintje mee te geven heb ik wat bruine basterdsuiker en kaneel aan toegevoegd. Even roeren en snel opdienen! Succes verzekerd.
Boluscake als dessert